Interim CEO/CRO

Met passie help ik ondernemingen die in de problemen zijn gekomen weer op het goede spoor te brengen. Dat vraagt immers om hard én soft skills! Als het business model potentie heeft, is het aanbrengen van focus het belangrijkste.

Mijn aanpak bestaat uit:

  • Het in korte tijd op orde brengen van de financiën (waar staan we nu?).
  • Het organiseren van cash flow overzichten en het hierop blijven sturen.
  • Indien niet aanwezig het implementeren van een goed ERP-systeem.
  • Zorgen dat de juiste mensen op de juiste plekken terechtkomen en waar nodig afscheid nemen van mensen (reorganiseren).
  • Stimuleren dat alle stakeholders weer betrokken raken (medewerkers, financiers, klanten, leveranciers en toezichthouders).
  • Het mogelijk maken om weer te innoveren. Een bedrijf wat continu innoveert in producten, diensten én de organisatie zelf heeft de toekomst.

Door mijn brede ervaring en interesses weet ik voor diverse organisaties continu het verschil te maken.

Kennis verrijken is voor mij meer hobby dan werk. Naast mijn werk volg ik continu podcasts en opleidingen. Tijdens mijn recente opleiding Insolventie-recht voor Banken aan de Radboud Universiteit heb ik geleerd hoe belangrijk het is hoe je een faillissement kunt voorkomen, maar waar nodig ook zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit is en blijft mijn primaire scope: de continuïteit van een onderneming. Ook hierin heeft deze studie bijgedragen aan mijn verdere ontwikkeling.

Ik sta open voor een nieuwe uitdaging op het gebied van reorganisatie en bedrijfsoptimalisatie. Ik weet in korte tijd complexe organisatiestructuren te doorgronden, bedrijfsprocessen en -aansturing te verbeteren en gewenste (cultuur)veranderingen te realiseren. Daarbij vind ik het belangrijk om mensen in hun kracht te zetten. Want bedrijfsoptimalisatie en organisaties weer op het goede spoor krijgen, vraagt altijd om gedragsverandering van medewerkers. Naar hen kijken, luisteren en hen observeren geeft mij steeds opnieuw de handvatten om hen gemotiveerd en in beweging te krijgen. Dit zorgt ervoor dat ik snel resultaat boek en bedrijven transformeer in gezonde, toekomstbestendige organisaties.

Medewerkers moeten weer #TROTS worden op de organisatie waarvoor ze werken.